Integritetsmeddelande

Denna integritetspolicy förklarar hur Crowdology använder sig av dina personuppgifter när du besöker eller använder våra vädersajter vackertväder.se, regnradar.se, golfväder.nu, campingväder.se eller skidväder.se.

Om du vill ändra dina inställningar för annonser: Klicka här

Vilka personuppgifter behandlar vi och varför?

Skapa konto

Om du vill, kan du på vissa av våra sajter skapa ett konto hos oss.

Då behandlas personuppgifter för att:

  • Spara personliga preferenser på våra sajter, som till exempel dina favoritplatser.
  • Skicka nyhetsbrev med information om våra tjänster (vid samtycke).
  • Skicka marknadsföring i till exempel sociala medier (vid samtycke).

De kategorier av uppgifter vi samlar in är:

  • Namn
  • E-postadress
  • Inställningar på ditt användarkonto, t ex de favoritplatser du själv ställt in.
  • De senaste platserna du tittat på prognoser för
  • IP-adress

Laglig grund: Samtycke

Lagringsperiod: Vi sparar dina uppgifter i 2 år efter att du senast använt tjänsten.

Dra tillbaka medgivandet: Kontakta oss om du vill avsluta ditt konto så raderar då dina uppgifter.

Skicka periodiskt vädermejl

Om du vill, kan vi från vissa av våra sajter skicka dig ett mejl med dagens prognos för vald plats.

Det kategorier av personuppgifter vi då samlar in är:

  • Namn
  • E-postadress
  • Plats du vill ha din prognos för

Laglig grund: Samtycke

Lagringsperiod: Vi sparar dina uppgifter i högst 1 år från det att vi inte hört av dig / öppnat ditt mejl?

Dra tillbaka medgivandet: Följ instruktionen som finns i varje mejl.

Väderstationsdata

Om du vill, kan du från din privata väderstation rapportera väderstationsdata till oss.

De kategorier av personuppgifter vi då samlar in är är:

  • Namn
  • E-postadress

Laglig grund: Samtycke

Lagringsperiod: Tills avslutar dataleveransen, eller inte har levererat data på ett år.

Dra tillbaka medgivandet: Sluta levera data till oss, eller kontakta oss så raderar vi dina uppgifter.

Uppskattad geografisk position

På vissa av våra vädersajter försöker vi direkt visa ut vädret för rätt geografisk plats, så att du inte behöver söka efter den själv. De gör vi genom att analysera din ip-adress.

De kategorier av personlig data vi bearbetar är:

  • Din IP-adress. Utifrån din IP-adress kan vi grovt uppskatta din geografiska plats.
  • Ungefärlig geografiska plats.

Kommentar: Positioneringen är ungefärlig och kan också ge felaktiga uppskattningar, till exempel om du surfar via mobilnätet.

Lagringsperiod: Vi lagrar inte ditt IP-nummer eller ungefärlig geografisk plats. Informationen bearbetas bara i våra servrars när du begär sidan vackertvader.se.

Laglig grund: Berättigat intresse. Genom att uppskatta din geografiska plats kan vi snabbare och enklare ge dig rätt prognos och en bättre användarupplevelse.

Geografisk position

På vissa vädersajter kan du själv och på eget initiativ, med hjälp av din browser, ange din position med hög precision, så att du kan få vädret för platsen du befinner dig på.

De kategorier av personlig data vi bearbetar är:

  • Din geografiska plats

Kommentar: Du godkänner själv, via en dialogruta som din browser visar, när du vill börja dela din position.

Lagringsperiod: Vi sparar inte din position, utan den används bara kort for visa prognos på din plats.

Laglig grund: Samtycke.

Nätstatistik

Vi använder oss av verktyget Google Analytics för att få förståelse för bland annat när våra besökare använder våra tjänster, vilka sidor de besöker och vilka tekniska plattformar de använder. Google Analytics anonymiserar din ip-adress och vi har inte möjlighet att identifiera individer.

Laglig grund: Berättigat intresse

Lagringsperiod: 14 månader

Övrigt: Google erbjuder ett tillägg till webbläsare som generellt blockerar Google Analytics: https://support.google.com/analytics/answer/181881

Anpassade annonser

Våra vädersajter finansieras av annonsintäkter. Om du vill, visar vi dig gärna personligt anpassade och relevanta annonser baserat på dina intressen. Vi vidarebefordrar då information om din användning av vår webbplats till de sociala medier och annons- och analysföretag som vi samarbetar med. Dessa kan i sin tur kombinera informationen med annan information som du har tillhandahållit eller som de har samlat in när du har använt deras tjänster.

Laglig grund: Samtycke

Övrigt: Om du väljer att tacka nej till anpassade annonser visar vi annonser som inte är baserade dina intressen eller profil.

Läs mer om våra annonsleverantörers integritetspolicys här.

Läs mer om Googles annonspolicy här: https://policies.google.com/technologies/partner-sites?hl=sv

Tips: Om vill styra vem som riktar annonser till dig på nätet, så kan du titta närmare på: http://www.youronlinechoices.com/se/

Ditt annonsval:

Vi visar allmänna annonser

Rensa cookie

Teknisk loggdata

När du besöker våra sajter loggar vi teknisk data under en kort period för att säkerställa att våra tjänster fungerar riktigt och inte missbrukas.

De kategorier av personlig data vi bearbetar är:

  • IP-adress

Laglig grund: Berättigat intresse

Lagringsperiod: Loggar sparas normalt i 7 dagar. Vid teknisk felsökning eller vid misstanke om missbruk kan vi tillfälligt spara våra loggar längre.

Var lagrar vi dina uppgifter?

Vi driftar våra tjänster hos it-leverantörer med servrar inom EU/EES.

Dina rättigheter

Med vissa lagstadgade undantag har du rätt att få tillgång till de personuppgifter vi behandlar om dig.

Du kan begära att vi rättar felaktiga personuppgifter, samt att vi begränsar behandlingen av dina personuppgifter.

Du kan också få tillgång till alla personuppgifter som du gett oss i ett strukturerat, maskinläsbart format, om vår behandling är baserad på ditt samtycke.

Om du begär det raderar vi alla dina personuppgifter, om vi inte har en rättslig grund för att fortsätta behandlingen.

Om du anser att vi behandlar dina personuppgifter på ett oriktigt sätt kan du kontakta oss. Du har rätt att lämna in klagomål angående behandling av dina personuppgifter till Datainspektionen.

Kontakta oss

Hur du kontaktar oss:

Crowdology AB
Viderupsgatan 45
216 22 Limhamn

ORG: 556769-1745

[email protected]

Uppdatering av integritetspolicy

Vi kan behöva uppdatera vår integritetspolicy. Den senaste versionen hittar du alltid på vår webbplats.